Zwangerschapsfitness

zwangerschapsfitness, zwangerfit, zwangerschapscursus

Waarom en wanneer meedoen (extra abonnement nodig)

Vanaf de 5e zwangerschapsmaand kan je meedoen met ZwangerFit.
Het is de ideale zwangerschapscursus om in beweging en fit te blijven en goed voor te bereiden op de bevalling. Sporten tijdens zwangerschap is nuttig om fit te blijven en sneller te herstellen na je bevalling. Zowel voor jou als voor je baby heeft het positieve gezondheidseffecten.
Tijdens de zwangerschap wordt gesport om zoveel mogelijk de fitheid te behouden en niet zozeer om nieuwe doelen te bereiken. Dat komt daarna weer.
De ZwangerFit cursus bestaat uit 10 lessen waarin een uur onder professionele begeleiding wordt gesport.  
3 Theorielessen, waarvan 1 partnerles worden aansluitend gegeven, hiervoor kun je je apart inschrijven. Dee workshops zullen worden besteed aan alle onderwerpen die te maken hebben met het krijgen van een baby. Aan bod komen je houding en beweging, preventie en zwangerschapsgerelateerde klachten, de bekkenbodem, de bevalling, ademtechnieken en ontspanning, de kraamweek en het geboorteplan. Ook is er ruimte om ervaringen te delen en om vragen te stellen. Om de nodige steun van je partner bij je bevalling te hebben sluiten we de ZwangerFit cursus af met een leuke partnerles.

Professionele begeleiding

De ZwangerFit cursus wordt erkend door de NVFB, Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Bekkenproblematiek en Pré- (spatie) en Postpartum Gezondheidszorg.
De cursus wordt gegeven door Mariska Slotman en Merle Bossenbroek van Fysioline Fysiotherapie. Mariska is MSc bekkenfysiotherapeut en Merle is ZwangerFit-docent. Zij hebben beiden ruime ervaring als (bekken)fysiotherapeut in begeleiding van zwangeren en vrouwen na de bevalling. Ook voor klachten tijdens je zwangerschap, zoals bekkenpijn, urineverlies of een zwaar gevoel van onderen kan je hier bij hen terecht. Na de bevalling kunnen zij ook beoordelen of de bekkenbodemfunctie en de buikspieren voldoende zijn hersteld om het sporten te hervatten.

Tarieven en startdata

Start donderdag 16 februari 19:00-20:00 uur. 10 Weken.(excl theorie workshop)
Theorie  2x 1 uur +1 partnerles van 1,5 uur,  op verschillende dagen, in overleg.
Bij de Fysiopraktijk in de Westerstraat

Kosten training:

Voor leden met bijbetaling van 50,- of niet-leden met een 10-rittenkaart a 99,-
Kosten voor 3 workshops: 69,-  De kosten kun je, met een uitgebreid zorgpakket, bij je zorgverzekeraar (gedeeltelijk?) declareren.

  • Start nieuwe cursus

Inschrijven
Schrijf je in via het inschrijfformulier. Heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar info@shape-all-in.nl